Den här sidan anväder kakor (cookies) vars syfte är att förbättra användarupplevelsen.
Genom att använda vår webbplats så godkänner du de kakor som sparas.

Jag förstår!

Statistikstöd för forskning

Registercentrum Norr tillhandahåller statistisk expertis med bred kompetens och lång erfarenhet av många typer av forskningsstudier, t ex kliniska prövningar och epidemiologiska studier. Vi kan bidra med allt från kortare konsultationer till mer djupgående samarbeten genom hela den vetenskapliga processen från studieplanering till färdigt manuskript.

Vi kan hjälpa till med:

  • Studiedesign
  • Studieprotokoll och statistisk analysplan
  • Stickprovsdimensionering/poweranalys
  • Samkörning och städning av forskningsdata
  • Statistisk analys
  • Mjukvarufrågor inom tex R, SPSS och STATA

 

Mindre uppdrag faktureras per timme medan finansiering av långsiktiga samarbeten kan ske genom medfinansiering av tjänst.

 

Om statistikern har i betydande grad bidragit med planering, design, datainsamling, analys, tolkning av resultat eller manusskrivande så är medförfattarskap motiverat enligt de etiska riktlinjerna för genomförande och rapportering av forskning (Vancouverreglerna – www.icmje.org) (extern PDF, öppnas i nytt fönster).

Kostnadsfritt stöd vid anslagsansökningar

Genom en satsning från ALF-kommittén erbjuder vi forskare som ansöker om medel från nationella forskningsfinansiärer att kostnadsfritt konsultera statistiker innan ansökan lämnas in. Stödet ges till forskare som är anställd vid någon av regionerna i den Norra sjukvårdsregionen eller vid Umeå Universitet medicinska fakultet med någon klinisk koppling.

Kontakt

För frågor och mer information om hur vi kan stödja forskningsprojekt kontakta:
statistik.rcnorr@regionvasterbotten.se

 

Vi ingår i Forum Norrs statistikernätverk och besök gärna vår hemsida – www.canvas.umu.se (extern länk, öppnas i nytt fönster) med schema för öppna lunchseminarier och inspelade föreläsningar och annat material och hjälp.

 

Knapp för utskrift
print this page
Meny